Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Motie drie CDA-fracties

 

Herbouw molen heeft sympathie

 

KOEVERING, 20 december 2013 - Deze kop stond boven een artikel in het Brabants Dagblad van vrijdag 20 december. Alledrie de fracties van het CDA in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel hadden een motie ingediend om te onderzoeken hoe de herbouw van de Koeveringse molen als symbool van herindeling mogelijk gemaakt zou kunnen worden. En verder op welke mogelijke wijze middelen daarvoor in de begroting van 2015 vrijgemaakt zouden kunnen worden.

Deze motie werd op donderdag 19 december in enigszins afgezwakte vorm door de Schijndelse raad aangenomen. Het college gaat nu kijken of de molen herbouwd kan worden en welke mogelijkheden daarbij reëel zijn. Burgemeester Eugster, lid van het Comité van Aanbeveling gaf aan dat de herbouw een mooi project is.

In Sint-Oedenrode werd deze motie door het CDA Sint-Oedenrode ingebracht. Ondanks de sympathie voor de herbouw haalde de motie het helaas niet, omdat daar enkel een discussie over de financiële bijdrage ontstond, terwijl in de motie niet over de hoogte hiervan wordt gesproken. Aan het eerste gedeelte van de motie werd daarmee voorbijgegaan. Ook bij de raad in Veghel haalde de motie het niet.

Het bestuur van de stichting is blij met de positieve houding van de Schijndelse raad en is vol vertrouwen in de aangekondigde onderzoeken. Hiermee hoopt de stichting ook de Rooise en Veghelse raadsleden te overtuigen in het belang van ons herbouwproject. Het bestuur hoopt dat tegen die tijd de grondverwerving en de herziening van het bestemmingsplan gerealiseerd zijn. Samen met het beleidsplan, het stappenplan en het ondernemingsplan van de stichting moet dit een voldoende basis zijn voor een gunstig eindoordeel in het aangekondigde onderzoek.

Molen van vroeger!

molen61.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

128974
VandaagVandaag49
GisterenGisteren45
Deze weekDeze week94
Deze maandDeze maand785
TotaalTotaal128974

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.