Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Politieke Jongerendag 2014

 

Op 29 oktober 2014 vond de Politieke Jongerendag in Schijndel plaats, georganiseerd door gemeente Schijndel in samenwerking met het Elde College. Aan dit project doen zo'n 50 leerlingen mee en heeft als doel jongeren meer te betrekken bij de politieke besluitvorming op lokaal terrein. Om de gemeenteraad te adviseren in de besteding van van het beschikbare budget hebben de leerlingen een bijzondere commissievergadering bijgewoond ter voorbereiding op de speciale jongerenraadzitting diezelfde avond. Hierin werden vier projecten gepresenteerd. Het project met de meerderheid van stemmen wordt aangenomen en wordt door de gemeente uitgevoerd of gefinancierd.

Projectgroep 1 betrof het plan om het doel van Stichting Koeveringse molen bekender te maken door middel van banners, betere folders en een groot molenmodel. De presentatie was in handen van Lisa, Floor en Maaike. Het debat voor dit plan werd gevoerd door Maaike en Charlotte. Volgens burgemeester Jetty Eugster geven de debatvoerders er graag een extra 'zwieper' aan... Pittige vragen werden er gesteld door de oppositieleden over o.a. het draagvlak en voor welke doelgroepen de molen herbouwd zou moeten worden. Maar Maaike en Charlotte wisten zich prima te verdedigen. Het project kreeg van de publieke tribune de meeste stemmen (36) en stond daarmee op de eerste plaats in de tussenstand. Slechts vier stemmen kwamen er uit de raad en de oppositie zorgde in eerste instantie voor een coalitie tegen het project. Uiteindelijk zijn alle plannen democratisch als voorstel aangenomen en wordt deze uitkomst meegenomen in de 'echte' raad. Een positief resultaat voor alle plannen, inclusief het plan voor Stichting Koeveringse molen. Het volledige bestuur van de stichting was als publiek aanwezig bij deze speciale jongerenraadzitting. Gefeliciteerd Schijndel met de vier aangenomen projectplannen!

De foto's van de raadzitting staan op onze facebookpagina.

Molen van vroeger!

molen51.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

128974
VandaagVandaag49
GisterenGisteren45
Deze weekDeze week94
Deze maandDeze maand785
TotaalTotaal128974

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.