Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Oogstdag bij Hoeve Strobol

 

Zowel voor de organisatie als ook voor onze stichting was de Oogstdag 2015 bij Hoeve Strobol in Nijnsel op zondag 2 augustus 2015 een succes.

 

Directe aanleiding om hier met een informatiestand aanwezig te zijn, was de aflevering van het eerste deel van de 15 kubieke meter eiken hout die de gemeente Sint-Oedenrode onze stichting had toegezegd. Dit om alvast een ludieke bijdrage aan de herbouw te leveren. Vanzelfsprekend zijn we de gemeente Sint-Oedenrode erg dankbaar!

 

 

De boomstammen liggen nu bij Hoeve Strobol in opslag tot het moment dat deze gebruikt kunnen worden. Ook het zaagwerk tot bruikbaar bouwmateriaal zal bij Hoeve Strobol gebeuren. Het aanbod van Bert Verbakel om tijdens de oogstdag naast de geleverde bomen een stand te bemannen werd door ons direct aangenomen. Het was een mooie gelegenheid om reclame voor het herbouwproject te maken.

 

Hoeve Strobol is een uitgelezen locatie om een dergelijk Oogstfeest te houden. Er was veel te zien, maar ook te genieten van heerlijk eten en drinken. Om een dergelijk evenement te laten slagen zijn er veel vrijwilligers nodig en die waren er volop in actie.

 

Wij hadden een stand (in de zon) naast onze vier boomstammen die kort daarvoor door de gemeente Sint-Oedenrode waren afgeleverd.

 

 

Mede door het mooie weer was het een behoorlijk drukbezochte dag, naar schatting zijn er zo'n 3.000 bezoekers geweest. Een goede bijkomstigheid was dat deze bezoekers allemaal wel twee keer onze stand passeerden. Dat bracht daarom dus veel belangstellenden aan de kraam. Uiteraard kwamen er veel vragen van enthousiaste mensen, zoals: "Wanneer gaan we beginnen?" en "Wanneer is ie klaar?". De verkopen van onze Koeverdingen (ballpoints, tegeltjes, Koeverings molenbier en molentjes voor de (klein-)kinderen) verliepen goed en ook onze nieuwe actie met de verkoop van tweedehands boeken ging prima. Ook het potje voor 'vrijwillige bijdragen' was na afloop goed gevuld. Iedereen bedankt daarvoor!

 

Alles bij elkaar genomen, kunnen we terugkijken naar een mooie en succesvolle dag voor onze stichting en voor de organisatie van deze Oogstdag.

Molen van vroeger!

molen71.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

128974
VandaagVandaag49
GisterenGisteren45
Deze weekDeze week94
Deze maandDeze maand785
TotaalTotaal128974

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.