Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Open Dag Vlagheide 2016

 

VLAGHEIDE/KOEVERING - Op 12 juni 2016 organiseert Vereniging Vlagheide de Open Dag 2016 van 12:00 tot 17:00 uur. Verschillende leden van de vereniging zullen zich presenteren op ieder zijn eigen wijze.

 

Ook Stichting Koeveringse molen zal tijdens de Open Dag wat groter uitpakken dan anders. Op hét driegemeentenpunt van de fuserende gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel die vanaf 1 januari 2017 de gemeente Meierijstad vormen, zal voor één dag de sfeer van het toekomstige molenterrein zichtbaar worden gemaakt.

 

Als coöperatie-lid van Het Groene Woud zal Stichting Koeveringse molen zich presenteren als hét icoon van Meierijstad en als gastvrije locatie voor jong en oud. Met een ontvangstboog en informatiekar van Het Groene Woud wordt aan voorbijgangers duidelijk gemaakt waar de zuidelijke ‘poort’ van Vlagheide ligt. In informatiekraampjes wordt uitleg gegeven over de plannen, de financiering en huidige status van de herbouw. Met het springkussen laten we symbolisch zien hoeveel plezier de kinderen straks zullen beleven in de toekomstige speeltuin van de Koeveringse molen. Een behendigheidsspel test de zenuwen van de deelnemers en symboliseert het stalen geduld en uithoudingsvermogen van de leden van het stichtingsbestuur. Natuurlijk is er ruimte genoeg om (met een zelf meegebrachte picknick) even lekker te kunnen genieten van het toekomstige molenterrein en de gevarieerde omgeving. Naast de bekende ‘Koeverdingen’ wordt er speltmeel en Boerderij-IJs aangeboden. De opbrengsten komen vanzelfsprekend direct in de spaarpot van de stichting om daarmee de herbouwplannen te realiseren.

 

Kom dus ook naar de Open Dag Vlagheide en help mee om de Koeveringse molen opnieuw te laten draaien! Tijdens de open dag kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief of aanmelden als sponsor, vriend of vrijwilliger. Alle kleine beetjes helpen om samen iets speciaals te maken van hét icoon van Meierijstad.

 

Graag tot ziens op De Coevering/Koeveringsedijk op zondag 12 juni 2016!!!

 

Molen van vroeger!

molen21.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

128974
VandaagVandaag49
GisterenGisteren45
Deze weekDeze week94
Deze maandDeze maand785
TotaalTotaal128974

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.