Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Dak eraf bij monument

 

KOEVERING - Op carnavalszondag in de middag werd door een fanatieke geocacher opgemerkt dat de geocache, waarnaar hij op zoek was, een bijzondere 'vlucht' had meegemaakt. De man ontdekte namelijk dat het dak van het monument, waarin de cache verstopt lag, niet meer boven het monument stond. Tijdens Carnaval is dus letterlijk het dak eraf gegaan bij het monument. De geocacher Raymond Sleegers meldde dit met een aantal foto's aan Adriaan van Hoek, de persoon die onlangs de cache had gemaakt en had verstopt in het monument. Sleegers vermoedde dat de storm van die middag de dader van de plaatselijke ravage is. Hierbij de foto's die werden doorgestuurd door Raymond Sleegers:

Dak van het monument

Dak van het monumet

Dak van het monument

De 'cache' (het kokertje) werd nog wel gevonden door Raymond...

 

Enkele bestuursleden werden in de avond per e-mail en telefonisch ingelicht door omwonenden over de mogelijke 'vernieling' van het dak van het monument. Zij zijn ter plaatse gaan kijken. De politie is inmiddels ingeseind en de gemeente was op carnavalsmaandag (vanzelfsprekend) nog niet bereikbaar.

 

Het monument is eigendom van de gemeente Sint-Oedenrode. Ons bestuur heeft een lid van de heemkundige kring op de hoogte gebracht van de schade. De heer Van Kuijk van de heemkundige kring gaf al aan dat de pilaren, waarop het dak is bevestigd, al niet meer in goede staat zouden zijn en dat ze kenmerken van verrotting vertoonden. De komende tijd zal het monument 'dakloos' op het unieke driegemeentenpunt blijven staan, totdat het hopelijk op korte termijn kan worden herstel.

Molen van vroeger!

molen51.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

125655
VandaagVandaag21
GisterenGisteren70
Deze weekDeze week386
Deze maandDeze maand1891
TotaalTotaal125655

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.