Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Luisterkei Liberation Route ligt er al!

 

Nog vlak voor de Kerst 2011 is het Monument van de Koeveringse molen aan de Koeveringsedijk getrakteerd met een 'kerstgeschenk' dat een zeer welkome uitbreiding is voor dit bijzondere en historische punt. Er is een internationale luisterkei geplaatst in het kader van de Liberation Route. Deze luisterkei is voorzien van een bordje met daarop foto's van de zware strijd van toen en een verhaal in de talen Nederlands, Duits en Engels.Luisterkei 116Luisterkei 116

Luisterkei 116 Liberation Route Brabant

 

Door met een mobiele telefoon het vermelde telefoonnummer te bellen krijgt de voorbijganger voor 1 euro per gesprek (plus de standaard kosten voor de mobiele telefoon) een verhaal te horen over de gebeurtenissen die op deze plek hebben plaatsgevonden. Ook kan men een QR-code scannen met bijvoorbeeld een iPhone of smartphone om meer informatie op te vragen. De luisterkei is geplaatst bij het monument van de Koeveringse molen. Door de zware gevechten en harde strijd werd onder meer de molen in brand geschoten, waardoor deze volledig afbrandde. We nemen aan dat de inkomsten van de telefoontjes rechtstreeks naar Liberation Route Brabant gaat. Dat is de organisatie achter deze luisterkeien. Ons herbouwproject zal er dus waarschijnlijk niets van ontvangen. Onze bijzondere plek staat in elk geval wel alvast internationaal op de kaart.

 

Bekijk de promovideo Operation Market Garden 2014 over de verschillende activiteiten die in 2014 zullen plaatsvinden.

Molen van vroeger!

molen31.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

128974
VandaagVandaag49
GisterenGisteren45
Deze weekDeze week94
Deze maandDeze maand785
TotaalTotaal128974

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.