Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Koeveringse molen op facebook  Koeveringse molen op Google+    Koeveringse molen op LinkedIn  Koeveringse molen op Pinterest  Koeveringse molen op twitter  Koeveringse molen op Vimeo  Koeveringse molen op YouTube


 

Herbouw Koeveringse molen

 

Het herbouwen van de Koeveringse molen is het eerste goedgekeurde project van het intergemeentelijk Masterplan Vlagheide, dat wordt ondersteund door de betrokken gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel en de provincie Noord-Brabant. Stichting Koeveringse molen is in september 2009 opgericht om de herbouw van deze unieke standerdmolen - met een maalgeschiedenis van meer dan 640 jaar - te realiseren en daarna te exploiteren. De doelstelling van onze stichting is uitgebreider beschreven op de pagina's van onze Organisatie.

 

Nieuwsbrief

Onze stichting brengt ieder kwartaal een digitale nieuwsbrief uit. Iedereen kan zich gratis abonneren op de pagina Nieuwsbrieven. Geïnteresseerden die geen e-mailadres hebben, blijven van ons een papieren versie ontvangen.

 

Vriend van de Koeveringse molen

Vanaf slechts € 5,- per jaar bent u al 'Vriend van de Koeveringse molen' en steunt u het herbouwproject van de stichting. Aanmeldingsformulieren zijn te downloaden op de pagina Onze Vrienden

 

Sponsors

Ook sponsors zijn meer dan welkom!  Aanmeldingsformulieren hiervoor zijn te downloaden op de pagina Onze Sponsors. Vanzelfsprekend kunt u ook contact opnemen met ons secretariaat.

 

Voor uitgebreide informatie betreffende onze vrijwilligers, vrienden of sponsors kunt u altijd een e-mail sturen naar ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sympathie voor onze plannen?

 

Op 27 juni 2010 zijn we gestart onze donateursactie: 'Word vriend van de Koeveringse molen!'

 

Voor een klein bedrag kan men onze herbouwplannen steunen en bovendien aan de drie gemeenten, de provincie en subsidieverstrekkers een signaal afgeven dat de herbouwplannen onder de bevolking leven.

 

STEUN ONS OOK EN HELP MEE

OM ONZE KOEVERINGSE MOLEN

TE LATEN DRAAIEN!!!

 

Voor slechts € 5,00 per jaar kan iedereen 'Standaardmolenvriend' worden van de Koeveringse molen. Voor € 12,50. per jaar is men 'Koeveringse molenvriend' en voor € 35,- per jaar 'Grote vriend van de Koeveringse molen'. Natuurlijk zijn er verschillen in de privileges voor de vrienden. Alle vrienden ontvangen in elk geval bij inschrijving een aardig presentje!!!

 

Klik op 'Onze vrienden' voor meer informatie en voor het downloaden van het online inschrijfformulier.

De Koeveringse molen in het kort

 

Voor het bouwen van de Koeveringse molen werd in 1299 door Hertog Jan II molenrechten verleend. Daarmee had deze molen één van de oudst bekende molenrechten in Nederland. De bijzonderheid van deze molen was dat de molen op het grondgebied stond van de drie gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

 

Bij de bevrijding van 1944 werd de Koeveringse molen in brand geschoten en werd daarna helaas nooit meer herbouwd. Als project binnen het Masterplan Vlagheide krijgt de herbouw een nieuwe kans. Help dus ook mee om de Koeveringse molen opnieuw te laten draaien!

 

Dat kan door u aan te melden als Vriend van onze stichting of als startsponsor. Ook is het mogelijk onze nieuwsbrief gratis digitaal te ontvangen. Geef u op via de knop Nieuwbrief.

 

 

 

 

 

Molen van vroeger!

molen11.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Onze bezoekers

125655
VandaagVandaag21
GisterenGisteren70
Deze weekDeze week386
Deze maandDeze maand1891
TotaalTotaal125655

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.