Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif
Filter
 • Eerste contactavond Vrienden en startsponsors

   

  Op dinsdagavond 10 mei 2011 werd voor de eerste keer een contactavond voor de Vrienden van de stichting en de startsponsors gehouden. De contactavond werd gehouden in het zaaltje van kerk De Goede Herder in de wijk Eerschot in Sint-Oedenrode. Het was de bedoeling om op deze avond Vrienden en sponsors nader kennis te laten maken met het bestuur van de stichting, de activiteiten en vooral met elkaar.

   

  Op die avond werd een overzicht gepresenteerd van de huidige stand van zaken. En molenaar Ad Vermeltfoort gaf een zeer interessante presentatie over de molenaarsopleiding. Op het programma stond ook de vertoning van het eerste Koeverings Journaal (zie ook elders op onze website) en werd het Jaarverslag 2009-2010 van de stichting gepresenteerd. De aanwezigen werden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen over de voortgang van het project en van deze gelegenheid werd goed gebruikgemaakt.

   

  Na afloop kon de stand nog worden bezocht, waarin deze keer voor het eerst - naast de bekende ballpoints, molentjes en postzegels - 't Koeverings tegeltje werd aangeboden én werd verkocht. Het was een mooie opkomst van Vrienden en startsponsors. Bovendien was de plaatselijke correspondente van het Eindhovens Dagblad aanwezig die gezorgd heeft voor een mooi artikeltje in de editie van donderdag 12 mei 2011.

   

  Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde contactavond die zeker voor een vervolg vatbaar is.

 • De Rooise Streekmerkt succesvol voor iedereen

   

  De eerste Rooise Streekmèrt die op 12 juni 2011 gehouden werd op Wijngaard Domaine les Damianes in Sint-Oedenrode was een groot succes. Niet alleen voor de organisatie, die in goede handen was van Jolanda Eijkemans, maar ook voor alle deelnemende standhouders die met allerlei streekproducten en andere zaken die met Sint-Oedenrode te maken hebben op de markt stonden.Het mooie (fiets)weer, de centrale ligging tussen de dorpen en het lange pinksterweekend hebben natuurlijk invloed gehad op het grote aantal toeschouwers en belangstellenden.

   

  Ook voor onze stichting werd deze eerste streekmarkt een succes. Er stonden constant veel belangstellenden aan onze kraam aan wie wij onze plannen konden uitleggen. We hebben veel van deze bezoekers voor onze plannen kunnen winnen en goodwill is iets wat je in de toekomst zeker kunt gebruiken. De verkopen verliepen zo goed dat we aan het einde van de dag door onze complete voorraad postzegels heen waren. Ook de verkoop van molentjes, ballpoints en tegeltjes verliep goed. Verder konden we weer een paar nieuwe 'molenvrienden' noteren. Op de Rooise Streekmèrt werd ons nieuwe Koeverding geïntroduceerd: Koeveringse molen oude jenever. Ook deze oude jenever trok goede belangstelling.

   

  Al met al was de Rooise Streekmèrt voor onze stichting een succesvolle dag en dat geeft ons weer moed voor de volgende markt: Jaarmarkt Sint-Oedenrode, die zondag 26 juni gehouden zal worden. We hopen natuurlijk weer op goed en droog weer. Heel graag tot ziens in Sint-Oedenrode!

 • Jaarmarkt Sint-Oedenrode 2011

   

  Na het mooie weer tijdens de Rooise Streekmèrt was het maar de vraag of het weer tijdens de Jaarmarkt in Sint-Oedenrode ons nu ook gunstig gestemd zou zijn. Op 26 juni was het lange tijd bewolkt, maar wel met een aangename temperatuur. Later op de dag brak de zon door en werd de dag toch nog zonnig afgesloten. Na het grote succes tijdens de streekmarkt waren wij benieuwd wat de jaarmarkt ons zou gaan opleveren. Het werd voor onze vaste bezetting een lange dag. De kraam moest immers vanaf negen tot vijf uur bemand blijven.

   

  Ondanks dat onze standplaats niet de gunstigste was - Borchgrave is toch een soort 'verbindingstraatje' - en ondanks de nodige aantrekkelijke decibels van onze buurman om de hoek, heeft onze aanwezigheid toch weer voldoende response opgeleverd. Het aantal nieuwe Vrienden is uitgebreid en er zijn weer veel belangstellenden aan onze kraam geweest. Ook onze Koeverdingen verkochten goed en onze folders vonden gretig aftrek. Alles bij elkaar was de jaarmarkt toch weer een succesvolle dag voor onze stichting.

   

  We kijken dan ook vol van vertrouwen uit naar de Hartemèrt die zondag 28 augustus in Schijndel zal plaatsvinden. Allemaal heel graag tot dan!

 • Hartemert 2011

   

  Hartemèrt in Schijndel was de derde markt waar we dit jaar met een kraam van onze stichting aanwezig waren. Hartemèrt 2011 had een motto: 'De boeren van nu boeren voor u'.

   

  Onze stichting deed ook mee met de wedstrijd en kleedde de kraam met dit motto aan. Dit deden we met regionale producten: speltbrood van Bakkerij Bekkers, gemaakt van spelt dat in Liempde geteeld is. Ook hadden we een selectie van de zacht fruitproducten van Annie van Hoof uit Olland op onze kraam: frambozen, blauwe bessen, frambozenconfiture en frambozengelei. Verder nog echte scharreleieren van de jongste boer van de Koevering, Sean Bekkers, de 10-jarige zoon van onze penningmeester. Dit alles aangekleed met allerlei soorten graan, beschikbaar gesteld door de molenaars van de Pegstukken, een echte ouderwetse dorsvlegel en een bakkershulpmiddel. Verder waren de medewerkers achter de kraam in stijl gekleed als boer.

  Het bleef gelukkig bijna de gehele dag droog op een bui in de middag na en de temperatuur was met het zonnetje er bij best om uit houden. De molentjes en de velletjes postzegels verkochten goed en ook melden zich weer nieuwe Vrienden van onze stichting aan. Diverse belangstellenden konden we meer over onze plannen vertellen waarmee we onze achterban weer hebben vergroot. Al met al was het weer een nuttige dag voor onze stichting.

 • Infobordje monument vernield

   

  KOEVERING, 16 september 2011 - Een bestuurslid trof op vrijdagochtend 16 september alleen nog maar wat glasscherven aan van wat ooit het informatiebordje was van de Stichting Koeveringse molen.

   

  Het bordje was een eenvoudig ingelijst verhaal over de start en doel van de stichting en was bevestigd aan het monument. De reden en oorzaak van het vernielde bordje is niet duidelijk. De stichting overweegt om een nieuw bordje te plaatsen, aangezien de informatie voor velen interessant kan zijn over hoe de vorderingen zijn met betrekking tot onze herbouwplannen. Wij betreuren het feit, maar zullen des te meer gemotiveerd zijn om onze plannen in afzienbare tijd tot uitvoering te brengen. Blijf op de hoogte via onze eigen media!

  Zie hier het restant van het vernielde infobordje...

Molen van vroeger!

molen31.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.