Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Hartemert 2011

 

Hartemèrt in Schijndel was de derde markt waar we dit jaar met een kraam van onze stichting aanwezig waren. Hartemèrt 2011 had een motto: 'De boeren van nu boeren voor u'.

 

Onze stichting deed ook mee met de wedstrijd en kleedde de kraam met dit motto aan. Dit deden we met regionale producten: speltbrood van Bakkerij Bekkers, gemaakt van spelt dat in Liempde geteeld is. Ook hadden we een selectie van de zacht fruitproducten van Annie van Hoof uit Olland op onze kraam: frambozen, blauwe bessen, frambozenconfiture en frambozengelei. Verder nog echte scharreleieren van de jongste boer van de Koevering, Sean Bekkers, de 10-jarige zoon van onze penningmeester. Dit alles aangekleed met allerlei soorten graan, beschikbaar gesteld door de molenaars van de Pegstukken, een echte ouderwetse dorsvlegel en een bakkershulpmiddel. Verder waren de medewerkers achter de kraam in stijl gekleed als boer.

Het bleef gelukkig bijna de gehele dag droog op een bui in de middag na en de temperatuur was met het zonnetje er bij best om uit houden. De molentjes en de velletjes postzegels verkochten goed en ook melden zich weer nieuwe Vrienden van onze stichting aan. Diverse belangstellenden konden we meer over onze plannen vertellen waarmee we onze achterban weer hebben vergroot. Al met al was het weer een nuttige dag voor onze stichting.

Molen van vroeger!

molen61.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.