Stichting Koeveringse molen

Welkom in 'het groene hart' van Meierijstad!

Onze sponsors

Met veel dank aan onze allereerste sponsors!
Wilt u ook participeren en sponsor worden van ons herbouwproject?
Neem dan contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
vdboom.jpg
en de heer
Remery uit Best

Project no. 1 van

ANBI-erkend

anbi-logo1.gif

Organisatie en doelstellingen

 

Stichting Koeveringse molen

 

Op 24 september 2009 werd Stichting Koeveringse molen notarieel opgericht. Daarvoor was er enkele jaren een Comité Herbouw Koeveringse molen. Vanaf januari 2010 bestond het bestuur van de Stichting Koeveringse molen aanvankelijk uit vijf leden met ieder zijn eigen competenties en kwaliteiten. Frans Schuurbiers uit Schijndel was onze zeer gedreven voorzitter. De initiatiefnemer en secretaris was Mari van Kasteren uit Breugel, bestuurslid (vm. penningmeester) Toon Bekkers uit Sint-Oedenrode, bestuurslid Jos Wijn uit Sint-Oedenrode en uit Schijndel is bestuurslid Patrick van der Heijden aangeschoven. Na een kort ziekbed overleed voorzitter Frans Schuurbiers op 17 april 2012. Sinds die tijd bestond het bestuur uit vier leden en werd Jos Wijn als voorzitter aangesteld. In september 2015 trad Adrie van Miltenburg uit Sint-Oedenrode toe, zodat het bestuur weer volledig was. Adrie bekleedt vanaf 1 januari 2016 de functie van penningmeester. Eind 2015 heeft Mari van Kasteren om persoonlijke redenen aangegeven zich niet langer meer te willen inzetten voor de stichting. Het secretariaat werd overgedragen aan voorzitter Jos Wijn. Begin 2016 werd het bestuur versterkt en weer compleet (vijfkoppig), doordat Ruud van de Laar uit Sint-Oedenrode werd aangesteld als bestuurslid. Hiermee heeft het bestuur een goede kracht met ondernemersvisie in huis gekregen.

 

De stichting telt een aantal vrijwilligers dat zich inzet bij verschillende activiteiten en evenementen. Iedereen is van harte welkom om onze organisatie te versterken en mee te helpen met de herbouw en exploitatie van onze molen uit 1299. De molen was en wordt van iedereen in Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel en is hét icoon van Meierijstad.

 


 

Stichtingsbestuur

 

Jos Wijn, Sint-Oedenrode

Voorzitter en secretaris

Telefoon: 0413-475639

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Adrie van Miltenburg, Sint-Oedenrode

Penningmeester

Telefoon: 06-12362414

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Toon Bekkers, Sint-Oedenrode

Algemeen bestuurslid

Telefoon: 0413-474473

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ruud van de Laar, Sint-Oedenrode

Algemeen bestuurslid

Telefoon: 06-52313222

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Algemeen telefoonnummer: 0848-345678


 

Doelstellingen stichting Koeveringse molen

 

  • het herbouwen van de Koeveringse molen, zijnde een standaardwindmolen, op zijn oorspronkelijke plaats, namelijk het historische driegemeentenpunt van de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel;
  • het beheren, in stand houden en exploiteren van de molen;
  • het bouwen, beheren en exploiteren van een bezoekerscentrum met aanverwante voorzieningen gebouwd op het molenpark;
  • het pachten of in eigendom verkrijgen van percelen zo dicht mogelijk bij de molen en deze beheren en exploiteren als molenpark/-terrein;
  • het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens, documentatie, foto's en afbeeldingen van de Koeveringse molen, ten einde de geschiedenis van de Koeveringse molen vast te leggen en te bewaren voor het nageslacht.

 

Het bestuur van Stichting Koeveringse molen heeft het streven de Koeveringse molen terug te bouwen op de oorspronkelijke plaats, namelijk het historisch driegemeentenpunt van de drie gefuseerde gemeentekernen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. De molen wordt daarmee hét icoon en symbolische hart van Meierijstad.

 

Molen van vroeger!

molen71.png

Op zoek naar...

Een aantal vrijwilligers is op zoek naar unieke foto's en bijzondere verhalen van de Koeveringse molen uit het verleden. Deze stukken worden met zorg verzameld en bewaard in ons archief en uiteindelijk uitgegeven als boekwerk voor de komende generaties.
Interessante verhalen, feiten of foto's van de oude molen zijn van harte welkom!
Neem gerust contact op met ons secretariaat:
0848-345678.
Wij zijn u zeer dankbaar!

Sponsor ons met

Copyright © 2009-2017 Stichting Koeveringse molen.
Alle rechten voorbehouden.